Kunskapsbas

Visa alla artiklar

Chattsupport

Starta chatt

E-postsupport

Skicka meddelande

Telefonsupport

Öppettider:
Mån - Fre (08:00 - 17:00)

Jörgen Pålsson, Kundtjänst

Kundnöjdhet

Gå tillbaka

Areej Karim, SA Vårdtjänster

Kan du berätta lite om vad du gör i Sa Vaardtjanster?

Jag arbetar heltid som Radiolog, men driver eget företag vid sidan om. Detta gör jag då jag vill vara självständig och kunna vara min egen arbetsgivare, men samtidigt behålla min fastanställning. Jag driver mitt företag SA Vårdtjänster helt på egen hand och stormtrivs med detta.

 

Hur länge funderade du på att starta eget företag innan du kontaktade Mr Company?

Jag hade funderingar på att starta eget företag i flera år, och det är inget nytt för mig då hade jag mitt egna företag i hemlandet och jag jobbade i flera år med en sidoverksamhet. Jag kände att jag ville utvecklas inom mitt område här i Sverige också och inte enbart vara anställd utan vara mer självständig och egen. En av anledningarna till att jag valde att starta eget SUF- bolag var att man som med enskild firma betalar mycket skatt, vilket man slipper via SUF-bolag då jag själv kan välja mellan utdelning och hur mycket lön jag vill ta ut.

 

Vilken bolagsform tänkte du från början var passande för din verksamhet?

Från första början hade jag tänkt AB som bolagsform. Men jag kom snart till insikt att start av eget företag ska ses som en investering, och inte som något man förlorar pengar på. Istället ser jag det som ett annat sätt att spara pengar på och att kunna starta kostnadseffektivt.

 

Vad var den främsta anledningen till att du valde denna bolagsform till ditt företag?

En av de främsta anledningarna var att slippa betala hög personlig skatt samt 50.000 kr i aktiekapital, och samtidigt få samma förmåner som ett AB. SUF-bolag passar min verksamhet då SUF-bolag ger mig både friheten och möjligheten att kunna sköta allt själv och därmed vara självständig i mitt bolag då jag inte behöver en andra styrelsemedlem. Jag fick reda på Mr Company och pratade med Ove Brenna, Bolagsrådgivare, som gav mig massor av rådgivning hur man kan driva SUF.

 

På vilket sätt tycker du att Mr Company bäst har hjälpt dig i denna process?

Mr Company har hjälpt mig med löpande redovisning, och fått allt att ske online. Jag har rådfrågat en revisor, men detta behövdes endast ske en gång då Mr Company har varit väldig hjälpsamma med hela registreringen och uppföljningen. Tack vare hjälpen från Mr Company har jag kunnat vara så pass självständig som jag är idag. Jag har fått svar på mina frågor i god tid och jag har fått svar på allt.

 

Hur ser framtiden ut för SA Vårdtjänster?

I nu läget fungerar min verksamhet som extrajobb medan jag är heltidsanställd. Som ny egenföretagare måste man veta vart man står. Mitt råd är att välja rätt bolagsform som bemöter och fyller ens behov och samtidigt passar ens egna ambition med bolaget. Börja med ett steg i taget, så man vet vart man står och där det känns tryggt, och sedan ta ta ett större steg framåt.
 

Skulle du rekommendera Mr Company till andra?

Ja, det har jag redan gjort och jag har berättat om SUF bolag till mina kollegor. Jag rekommenderar genast SUF bolag hos Mr Company. Detta eftersom man får den hjälp och vägledning spm krävs även efter uppstarten av eget bolag.

Ring oss

08-123 503 30