Kunskapsbas

Visa alla artiklar

Chattsupport

Starta chatt

E-postsupport

Skicka meddelande

Telefonsupport

Öppettider:
Mån - Fre (08:00 - 17:00)

Jörgen Pålsson, Kundtjänst

Kundnöjdhet

Gå tillbaka

Cecilia von Braun, Smålands Martallar

Kan du berätta lite om vad du gör i Smålands Martallar?

Allt! Smålands Martallar är bara företagsnamnet. Vi finns under namnet Skogsapoteket och det är där vi säljer. Där har jag hand om allt från tillverkning, kundkontakt och distribution. Vi är två i företaget och vi gör allt själva än så länge.

 

Hur länge funderade du på att starta eget företag innan du kontaktade Mr Company?

Jag har haft företag i över tjugo år, sedan 1993, som enskild firma innan jag beslöt mig för att starta Smålands Martallar. Anledningen till att det blev Mr Company var för att det erbjöd den lösning som var ekonomiskt tilltalande för att slippa just aktiekapital, med 50 000 kr i insats. Vi gick under min enskilda firma Mörkaskogs innan vi insågs att det blev för mycket, och att vi behövde starta ytterligare ett eget företag.

 

Vilken bolagsform tänkte du från början var passande för din verksamhet?

Vi tänkte från början att Aktiebolag var en passande form för verksamheten. Detta på grund av att inte sitta med personligt ansvar, vilket man gör vid Enskild Firma. Dom flesta lantbruk är Enskilda Firmor och det är därför det går åt skogen för bönderna den dagen man måste sluta. Då får dom sluta med en personligt skuld på flera miljoner.

 

Vad var den främsta anledningen till att du valde denna bolagsform till ditt företag?

När mitt andra bolag Mörkaskogs började växa ville vi undgå att hamna i personlig skuld, som många gör vid Enskild Firma. Därför beslutades att undvika start av Enskild Firma, och då tänkte vi först på Aktiebolag. Men för att starta Aktiebolag behövs 50 000 kr i aktiekapital. Istället började min kollega att leta runt efter andra alternativ och hittade SUF-bolag, och därmed blev det Mr Company.

 

På vilket sätt tycker du att Mr Company bäst har hjälpt dig i denna process?

Mr Company har hjälpt oss på ett väldigt bra sätt och det står jag verkligen för. Oavsett när vi har mailat om hjälp så har Mr Company har alltid ringt upp inom 30 minuter. Jag har aldrig behövt vänta på svar. Jag har fått dom svar jag behövt, den hjälp jag vill ha och jag har fått den asap. Jag har varken behövt vänta eller påminna, vilket man behöver vid många andra företag.

 

Hur ser framtiden ut för Smålands Martallar?

Vi växer kraftigt, men inte tillräckligt för att anställa i dagsläget. Det ligger en bit fram.

 

Skulle du rekommendera Mr Company till andra?

Ja, det skulle jag göra. För att det funkar. Det finns alldeles för många dåliga företag som inte fungerar. Ett exempel är när jag senast skulle beställa varor för över hundra tusen från ett företag, och dom problematiserade beställningen och var inte tillmötesgående, vilket kraftigt fördröjde beställningen. Detta är ett vanligt fenomen bland dagens företag, att dom inte behandlar kunderna väl och saknar servicemind. Vem som helst kan starta företag, men att driva företag behöver ett visst servicemind, vilket många företag saknar. Jag tycker att Mr Company helt klart har hög service mind och det är för mig värt en guldstjärna.

Ring oss

08-123 503 30